dinsdag 19 februari 2013

magisch realisme
door Salvador Dali
Het gaat over de vervorming van tijd en de levensduur van een persoon.










popart
door Andy Warhol
Geen echte bedoeling alleen een portret van Marelyn Monroe

woensdag 6 februari 2013

architectuur deel 3

architect: Arthur Erickson
http://www.arthurerickson.com/
Arthur Erickson is een architect die mooie maar ook zeer functionele gebouwen ontwerp. Hij gebruikt relatief veel glas in zijn werk en al zijn gebouwen passen mooi in de omgeving waar ze staan. Ook heeft hij erg veel ervaring.
 Vragen die ik zou stellen in een interview:
1. Wat is de inspiratie voor de gebouwen?
2. Wat vind u het belangrijkste aan een woon huis?
3. Welk materiaal zou u voor ieder huis of gebouw aanbevelen?
Het huis moet nog wel bewoonbaar zijn en niet overdone het is niet altijd even belangrijk voor mij dat het huis in de omgeving past.
uiteindelijke ontwerp huis:



architectuur deel 2

opdracht 3 space soup

ik heb gekeken naar: het huis uit de twilight films dat word bewoont door de cullen familie.
locatie:West Vancouver in de VS
architect: Jeff Kovel
Gebouwd in: 2007
Het gebouw is gebouwd in een natuurlijke omgeving er zit niet echt heel veel symmetrie in maar het is perfect om in te wonen. Er is veel lichtinval in huis omdat er veel gebruik is gemaakt van glas in de constructie. Het huis staat ook mooi in de omgeving omdat er gebruik is gemaakt van heel veel hout en glas
dat staat mooi in de beboste omgeving.
plattegrond:
 

architectuur deel 1

Thyra Kleibergen
opdracht 1&2 van space soup

wensen: alleen staand huis, gemaakt van steen en leisteen, grote ramen, trappenhuis, brede raamkozijnen, drie verdiepingen, garage, inloopkast, grote badkamer met bad, sauna, vloerverwarming, bubbelbad, duik put, enorme keuken, keuken eiland, minibar, en ondergronds zwembad.

functie: wonen
doelgroep: mij
budget: hoe veel het ook zou mogen kosten (limiet ongeveer 4mil)

thema: vrije tijd, omdat je kan dan wel een mooi huis hebben als je alleen binnen kan zitten in je vrije tijd word het snel saai. Daarom moet ook de omgeving aangepast worden aan de activiteiten die hij/zij die daar woont wil doen. bijv. het liefst het huis laten bouwen in een bebost gedeelte wel met goede verbindingen met gladde wegen. Ook de gelegenheid om met honden te wandelen op paden, een gedeelte voor paarden en een deel voor motorcross. Ook zou er een meer moeten komen met daarbij een klein overdekt gedeelte om te gaan kamperen.

De nabije omgeving is hierbij het belangrijkste wat veranderd zou moeten worden.
De doelgroep is waarschijnlijk de omwonende die vaak nog jong van leeftijd zijn en dieren liefhebbers. Het enige probleem is er is een heel groot stuk grond nodig als je dit alles wil bouwen en het idee van in een bos wonen misschien verloren kan gaan.

Idee 1. het huis aan het meer bouwen met omliggend bos gebied maar niet heel veel op het dak wel een dak tuin aanleggen en een goede aansluiting van het huis naar de stad maken

Idee 2. Twee kleinere apart staande huizen 1 dichter bij het natuurgedeelte de ander ietsje verder op om een eigen alleen staand stuk te creƫren. doordat de huizen een langer oppervlak in beslag nemen.

Idee 3. Het huis op de zijkant van een heuvel bouwen met gangen naar de andere kant van de heuvel om naar wegen te komen, maar het echte woongedeelte staat daar afgesloten van door de heuvel en staat meer in een bosgebied.